logo

Sudura aluminiu

Sudura aluminiu

Sudarea aluminiului este vazuta ca fiind ceva dificil, probabil datorita faptului ca necesita un aparat “special” de sudura. Dificultatea sudarii aluminiului o reprezinta defapt oxidul de aluminiu care are un punct de topire mult mai mare decat cel al aluminiului care se afla sub acest strat de oxid, este o diferenta de aproximativ 1500 de grade C. Oxidul de aluminiu trebuie inlaturat in timpul procesului de sudare, acest lucru se face utilizandu-se un aparat de sudura care genereaza curent alternativ.

Polaritatea cu care se sudeaza este extrem de importanta, adica unde se leaga minusul si plusul. Daca minusul se leaga la piesa = polaritate inversa, daca minusul se leaga la electrod = polaritate directa. Exista aparate care pot selecta cu ce polaritate sa sudezi.

Firma noastra dispune de aparate performante si personal calificat care va confera siguranta si calitate in prestarea serviciului.

In acelasi timp se mai intampla un fenomen, asa numit bombardare cu electroni, care in cazul aluminiului ar indeparta stratul nedorit de oxid de aluminiu. Atunci, pentru a folosi avntajele ambelor polaritati, se foloseste curentul alternativ, care le alterneaza astfel:
– polaritate directa-indepartarea stratului de oxid de aluminiu + incalzire electrod;
– polaritate inversa-topirea piesei + racirea relativa a electrodului;

Lista de preturi

Din pacate nu va putem oferi un pret standard pentru sudarea in aluminiu. Acest lucru se poate afla doar la fata locului. In functie de gravitatea si duritatea jentii pretul este variabil.

Mai multe detalii la numarul de telefon:

075-2622-624 – Dobos Emeric