[spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Montat/demontat anvelope

La orice operatiune de schimb anvelope trebuie sa va asigurati ca:

 

  • se respecta regulile constructorului si reglementarile legale privind alegerea anvelopelor: structura, dimensiune, indice de sarcina si viteza, categorie (turism sau camioneta)
  • se efectueaza o observare prealabila a aspectului exterior si interior al anvelopei.
  • se respecta procedurile de montare, demontare, echilibrare si umflare a cauciucurilor si schimbarea regulata a valvei.
  • se respecta presiunea optima indicata de constructorul de automobile, de fabricantul anvelopei sau de personalul tehnic.
  • veti fi informat cu privire la particularitatile anumitor anvelope specifice (anvelope cu flancul scurt, anvelope cu rulare pe plat, anvelopa cu amestec de cauciuc auto-obturant.)

 

In plus, pentru un schimb anvelope, este necesara utilizarea unei chei dinamometrice pentru o strangere adaptata a rotilor, pentru asigurarea cuplului optim stabilit de constructorul de automobile.

De asemenea, la orice schimb anvelope, trebuie sa tineti cont si de faptul ca anvelopele montate pe o anumita osie , trebuie sa fie de acelasi tip : aceeasi marca , aceleasi dimensiuni , acelasi tip de utilizare (carosabil , zapada , off-road) , acelasi tip de constructie , acelasi indice de viteza si acelasi indice de sarcina . Exceptie de la aceasta regula se poate face doar prin utilizarea provizorie a rotii de rezerva.

Retineti deci ca montarea, demontarea, umflarea si echilibrarea anvelopelor dumneavoastra trebuie efectuate cu echipament adecvat folosit de catre un personal calificat.

[/spb_text_block]