NOU in IASI - Vopsire jante in camp electrostatic

SERVICII PROFESIONALE

Rezistenta de pana
la 20 de ani.

Fata de procesul de vopsire obisnuit, vopsirea electrostatica are la baza o tehnologie avansata de aplicare a vopselei. Sub forma de pudra si de o rezistenta mult mai ridicata, vopseaua este aplicata printr-un mecanism de pulverizare, asigurand astfel distribuirea uniforma pe suprafata de vopsit. Pulberea distribuita astfel adera electrostatic pe suprafata si ulterior, este intarita printr-un proces tehnologic de incalzire, formandu-se astfel acel invelis/strat de vopsea.
SAFE WHEELS

Etapele vopsirii in camp electromagnetic


Indiferent de piesa auto la care ne referim ca suprafata de vopsit, procesul de vopsire electrostatica presupune parcugerea a trei pasi, durata intregului proces fiind mai mult mica fata de vopsirea clasica. Primul pas il reprezinta curatarea in profunzime a piesei, pentru a fi indepartate toate reziduurile (murdarie, uleiuri, reziduuri de sudura sau de vopsea ramasa etc.), janta fiind astfel complet pregatita pentru pasul urmator.
Al doilea pas il reprezinta aplicarea propriu zisa a vopselei pulbere, cea mai intalnita metoda fiind prin folosirea unui pistol electrostatic. Astfel, vopseaua este distribuita uniform, impiedicandu-se formarea de acumulari de vopsea pe janta. Ultimul pas il reprezinta polimerizarea suprafetei, adica introducerea jantei intr-un cuptor special, la o temperatura de aprox. 200 grade, pas ce asigura finisarea procesului de vopsire.

Avantajele vopsirii jantelor auto in camp electrostatic


Vopsirea in camp electrostatic reprezinta o procedura relativ noua aplicata pieselor auto precum jantele si ofera o multitudine de avantaje, precum:
permite o aderenta ridicata a vopselei;
ofera o durabilitate mare si rezistenta indelungata la factorii exteriori cu care intra in contact janta (factori chimici, caldura, coroziune, conditii meteo etc.);
nu permite formarea de mici acumulari de vopsea, asigurand atfel o uniformizare a suprafetei vopsite;
permite aplicarea unui strat mai gros de vopsea, vopseaua nu curge pe piesa vopsita;
se poate aplica atat pe materiale feroase cat si neferoase (cum ar fi aluminiu sau mdf);
disponibila intr-o varietate de culori si ofera avantajul crearii unor efecte metalice;
este un proces prietenos cu mediul inconjurator in cadrul caruia este eliminata doar o cantitate minima de compusi organici volatili.
Dupa intreg procesul de vopsire, exista posibilitatea ca pe janta sa fie aplicat un finisaj in plus, ce poarta denumirea de finisaj Diamond Cut. Un proces minutios, realizat printr-un strung cu un calcul numeric, special creat pentru jantele auto si moto. Janta este scanata grafic, fiind astfel proiectat un sistem cartezian care va permite si ghida procesul de strunjire a jantei.
Desi pare simplu si sustinut de tehnologie, procesul in sine necesita multa minutiozitate si maiestrie din partea specialistului, pentru a calcula exact unde, cat si cum trebuie aplicat strungul – aspecte extrem de importante ca rezultatul sa fie impecabil.

Date de contact

0756 275 851

Program de lucru:

Luni - Sambata
07:00 - 20:00

Duminica
08:00 - 14:00

Centru 1: B-dul C. A. Rosetti 8 A, Iasi
Centru 2: Calea Chisinaului 34, in incinta CHAMBON!